KYSELOST ORGANISMU

23.09.2009 08:56

Jak vyplývá z mé praxe, tak většina lidí není vůbec informována o nutnosti udržovat ve svém organismu rovnováhu z hlediska jeho kyselosti a zásaditosti. Přitom kontrola tohoto stavu je velmi jednoduchá (kontrola moči) a levná. Ihned vidíte výsledek a můžete začít s případnou nápravou - ve většině případů je organismus překyselený. V takovém organismu se pak daleko lépe daří všem formám parazitů. Možná Vám pomohou s tímto problémem níže uvedené informace o potravinách z hlediska jejich kyselosti a zásaditosti. 

Pro okamžitou nápravu lze použít "SUPER RAVO ZAPPER". Nastavte zde praxí ověřenou frekvenci 20 Hz - stejnou frekvenci můžete použít i v případě dyspepsie (špatné trávení). 

Stručný přehled potravin z hlediska kyselosti a zásaditosti

Obecně platí, že potraviny živočišného původu (maso, vejce, mléčné výrobky), průmyslově zpracované a rafinované potraviny, kvasnicové produkty, kvašená jídla, obilniny, umělá sladidla, ovoce a cukry jsou kyselinotvorné, stejně jako alkohol, káva, čokoláda, černý čaj a sycené limonády. Na druhou stranu zelenina je zásadotvorná. Patří k ní též avokádo, rajčata a sladké papriky. Nesladké citrusové plody působí v organismu zásaditě, podobně i naklíčená semena, ořechy a obilí. Obilí je kyselinotvorné, ale některé druhy (proso, pohanka a špalda) jen velmi mírně. Syrová strava více alkalizuje, vařená jídla spíše okyselují.

Základním předpokladem je strava, jež obsahuje vyvážený poměr zásadotvorných a kyselinotvorných potravin. To znamená, že 80 % stravy musí být tvořena alkalizujícími potravinami (a nejméně polovina oněch 80% by měla být syrová), například listovou zeleninou. (Jakmile dojde ke znovuvytvoření rovnováhy metabolismu, lze tento podíl poněkud snížit.) Na talíři se pak objeví mnohem menší porce kyselinotvorných jídel (například masa a obilnin). Kromě toho udržet vyrovnané pH bez většího zatížení metabolismu pomáhají též pečlivě volené a kvalitní doplňky stravy.

Kyselinotvorné potraviny

Ančovičky,avokádo, bílé víno, bramborové lupínky, burské oříšky, candát, cukr a sladkosti, černý čaj, čočka, čokoláda, eidam, ementál, fritovací olej, halibut, hovězí maso, humr, husa, játra, jehněčí maso, kandované ovoce, kapr, karbanátek, karí, kečup, kokosový ořech, krocan, langusta, ledvinky, limonády, losos, majonéza, makrela, mušle, nugát, ovocné víno, pálenka, perník, pivo, pstruh, rak, salámy, sardele, sardinky, sleď, smažené krokety, sůl, šampaňské, štika, šunka, tavený sýr, tuňák, úhoř, zajíc,žitné klíčky, rýže loupaná, pšeničné klíčky, vejce, maso hovězí, vepřové, králičí, slepičí, kapří, slaneček, ementálský sýr, tvaroh, čočka, bílá mouka,  bílé pečivo, krupice, para a vlašské ořechy, uzené maso, ovesné vločky, sádlo, hrách, mandle, lískové ořechy, ...

Zásadotvorné a neutrální potraviny
Ananas, angrešt, artyčoky, bambusové klíčky, banány, borůvky, brambory, brokolice, broskve čerstvé, brynza, bylinky, camembert, celer, celozrnný chléb, cibule, citrony, cuketa, čaj zelený, černý kořen, černý rybíz, červená řepa, červené zelí, česnek, datle, dýně, fazole zelené, fenykl, fíky sušené, grahamový chléb, hlávkové zelí, hrášek čerstvý, hroznové víno, hruška, husí prsa, chřest, jablko, jáhly, jahody čerstvé, jogurt, kapusta, kdoule, kedlubny, knackebrott, kopr, kroupy, krůta, kukuřice, květák, kysaná smetana, kyselé zelí, ledový salát, lněné semínko, maliny, máslo, meloun, meruňky, minerálka neperlivá, mirabelky, mléko mateřské, mléko kozí, mrkev, nektarinky, okurky, ořechy, ostružiny, petržel, platýs, podmáslí, pomeranč, pórek, růžičková kapusta, rybíz, rýže natural, ředkev, ředkvička, řeřicha, sirovátka, slepice, slunečnicový olej, sojové klíčky, šípky, špenát, švestky, telecí filé a stehno, tresky, třešně, ústřice, višně, želatina, žitná mouka a chléb,...

Program k odkyselení organismu

·                       pravidelná kontrola hodnoty pH (lakmusovým papírkem v moči)

·                       strava bohatá na zásady

·                       dopoledne jíst nejlépe jen ovoce

·                       dostatečně pít 

·                       ne každá voda je vhodná, pokud možno se omezit na vodu neperlivou

·                       jíst mnoho přirozených především čerstvých potravin

·                       omezit bílkoviny, cukr a sůl

·                       vyhýbat se „jedům“ jako alkohol, nikotin atd.

·                       vyvarovat se zlosti a zbytečným stresům

·                       denně zařazovat potravinové doplňky se stopovými prvky

·                       používat kvalitní odkyselovací a minerální prostředky

·                       co nejčastěji si dopřát zásaditou koupel

·                       jíst v klidu a důkladně žvýkat

·                       nejíst pozdě večer

·                       jednou denně zajisti tělu přísun zásad, aby pH hodnota tělních tekutin dosáhla   

·                       7,5 jednotek

·                       denně mít dostatek pohybu kvůli získání kyslíku a odkyselování pomocí

·                       dýchacích cest

·                       přirozeně zhluboka dýchat

·                       jíst málo masa nebo dokonce žádné

·                       příležitostně držet půst

·                       pravidelně zařazovat odkyselovací a zásaditý nápoj

·                       různé zásadité rostlinné preparáty jako spirulina, květný pyl nebo klíčky

·                       často jíst brambory

·                       jídlo ochucovat raději kořením než solí

·                       doma i na pracovišti mít ionizátor kvůli „aktivnímu“ kyslíku

·                       dbát na potřeby svého těla – máte jen to jediné